Λιπάσματα  ›   Νέα  ›  

23 Οκτ 2018

Patentkali®+B: Για Υψηλές Αποδόσεις – Με διάρκεια

Το Νέο προϊόν της K+S Minerals and Agriculture που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του Patentkali® ( στα Αγγλικά), καλύπτοντας ταυτόχρονα τις καλλιέργειες που χρειάζονται περισσότερο βόριο.

Το Patentkali είναι ένα ευρύτατα γνωστό προϊόν στους Έλληνες παραγωγούς και έχει γίνει σημαντικό εργαλείο τους εδώ και 40 χρόνια. Λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα και στην ιδανική αναλογία σε Κάλιο, Μαγνήσιο & Θείο. Η επιτυχία του όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται στα αποτελέσματα που προσφέρει σε πολλές καλλιέργειες τόσο σε απόδοση όσο και σε υψηλή ποιότητα τελικών προϊόντων. Όπως λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, το Patentkali σημαίνει αξιοπιστία.

Το Patentkali+B είναι το νέο προϊόν που έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα στον Έλληνα ελαιοπαραγωγό. Το Patentkali+B του δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσει το γνωστό προϊόν Patentkali μαζί με το Βόριο, την κατάλληλη εποχή με μια εφαρμογή. Είναι η επιλογή για τον καλύτερο εφοδιασμό των ελαιοδένδρων σε Κάλιο , Μαγνήσιο, Θείο & Βόριο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες καλλιέργειες που είναι απαιτητικές σε βόριο όπως (δένδρα, αμπέλι, πατάτα κ.α.)

Χαρακτηριστικά του Προϊόντος

  • Λίπασμα με μεγάλη περιεκτικότητα τεσσάρων θρεπτικών στοιχείων σε ιδανική αναλογία.
  • Διαλύεται εύκολα στο έδαφος, κατάλληλο για όλους τους τύπους εδαφών & για όλα τα εδαφικά pH.
  • Όλα τα θρεπτικά στοιχεία είναι σε ένα κόκκο, που δίνει ακρίβεια στην διανομή των λιπαντικών μονάδων στο χωράφι (για τα μακροστοιχεία & τα ιχνοστοιχεία).
  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Κάλιο (K2O): 30% Το Κάλιο, στο Patentkali+B είναι σε μορφή θειικού καλίου απαλλαγμένο από χλώριο.
  • Σημαντική περιεκτικότητα σε Μαγνήσιο (MgO): 8% Το Μαγνήσιο, στο Patentkali+B προέρχεται από τo φυσικό ορυκτό (Κιζερίτη) για αυτό και είναι άμεσα αφομοιώσιμο και διαλυτό στο έδαφος σε αντίθεση με άλλες πηγές μαγνησίου.
  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε Θείο (SO3): 41%.
  • Σημαντική περιεκτικότητα σε Βόριο (B): 0,5% Το Βόριο είναι σε τέτοια μορφή, που είναι πλήρως αφομοιώσιμο από τα δένδρα.
  • Ο χαμηλός δείκτης αλατότητας σε συνδυασμό με την ελάχιστη περιεκτικότητά του σε χλώριο το καθιστούν ιδανική πηγή Κ, Μg, S, B για τις εδαφοκλιματικές συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν στην αλατότητα των εδαφών.

Πλεονεκτήματα

  • Ένα προϊόν που συνδυάζει την λίπανση με το Θειικό Καλιομαγνήσιο και το Βόριο μαζί σε μια εφαρμογή. Η αζωτούχος λίπανση ή NPK μπορούν να εφαρμοστούν αργότερα όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις σε άζωτο.
  • Αύξηση της παραγωγής και της περιεκτικότητας σε λάδι
  • Αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του λαδιού ( γεύση, άρωμα)
  • Αύξηση του βάρους των καρπών και καλύτερη ωρίμανση
  • Αύξηση της καρπόδεσης
  • Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του δέντρου στην ξηρασία και στον παγετό
  • Λόγω της φυσικής του προέλευσης και παραγωγής του έχει έγκριση για χρήση και στην βιολογική γεωργία σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 834/2007 & 889/2008

Αξιοπιστία και σιγουριά στην ποιότητα και στις αποδόσεις

Η ποιότητα της παραγωγής τόσο του λαδιού όσο και των βρώσιμων ελιών δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.

Η ελιά θεωρείται μια καλλιέργεια σχετικά ανθεκτική στο χλώριο. Η συνεχή χρήση των προϊόντων με χλώριο μπορεί να προκαλέσει μείωση της παραγωγής ιδιαίτερα όταν έχουμε ξηροθερμικές συνθήκες και χαμηλές βροχοπτώσεις, συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αυξηθεί σε περιπτώσεις περιορισμένης ή και ασθενούς αποστράγγισης του εδάφους, η οποία καταλήγει σε συσσώρευση αλατιού στο έδαφος.

Ειδικά όταν τα χλωριούχα άλατα αυξάνονται στο έδαφος, τα δένδρα θα απορροφούν όλο και περισσότερο το χλωριούχο ανιόν (Cl-). Η χρήση προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε χλώριο ( π.χ. Χλωριούχο κάλιο 45-47% Cl ) σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια παραγωγής και πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτή η αιτία του φαινομένου. Αντίθετα η χρήση των μακροθρεπτικών συστατικών ( Καλίου-Μαγνησίου) σε θειική μορφή μας προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ποιότητα & στις αποδόσεις των δένδρων .

Ανάλογη απώλεια μπορεί να έχουμε και στις βρώσιμες ελιές με επιπλέον υποβάθμιση της ποιότητας ( μαλάκωμα στον καρπό).

Συνιστώμενες ποσότητες εφαρμογής

Καθορίζονται ανάλογα με την περιεκτικότητα του εδάφους & των φύλλων σε θρεπτικά στοιχεία, καθώς και το ύψος της παραγωγής. Patentkali®+B: 3-5 κιλά / δένδρο παραγωγικό.

Για περισσότερες πληροφορίες στο ειδικό φυλλάδιο για την ελιά στο site της εταιρίας.

Επίσης μπορείτε να συμβουλευτείτε τους τοπικούς γεωπόνους για περισσότερες πληροφορίες.

Πληροφορίες: Σακελλαρίου Μάνος/Σύμβουλος της K+S Minerals and Agriculture GmbH Χίου 26, 15562 Aθήνα ·Τηλ: 210-6514507 · e-mail: manos.sakellariou@otenet.gr

Πληροφορίες Δεδομένων Προϊόντος: Patentkali®+B

Δελτίο Τεχνικών Δεδομένων (στα Αγγλικά)

Δελτίο Δεδομένων ασφαλείας

 

Επιπλέον πληροφορίες

Δελτίο πληροφοριών για το Patentkali+B

Patentkali® (στα Αγγλικά)

Επισκόπηση των λιπασμάτων της K+S (στα Αγγλικά)

 

Για επισκόπηση

Επιλέξτε μια ιστοσελίδα

Η K+S Minerals and Agriculture παγκοσμίως